Bijzondere activiteiten

Op deze pagina vindt u verslagen en foto`s van bijzondere gebeurtenissen in de school.
Het is een rijk overzicht van alle extra dingen die plaats vinden in een jaar. De nieuwste activiteit staat bovenaan.

Het nationaal archief


Alle bovenbouwklassen gaan, als start van het thema 'nieuwste tijd', naar het Nationaal Archief in Den Haag. Rondleidingen, oude documenten bezichtigen en digitale wandelingen.

De avond vierdaagse

Tijdens de avond vierdaagse hebben 196 kinderen van onze school meegelopen. 

Toekomst


Onze bovenbouwers gaan in gesprek met Ria Westendorp, Directeur Primair Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschap over onze school, de toekomst van het onderwijs en het lerarentekort.

Koningsontbijt

Voor iedereen was er weer een prachtig versierd en heerlijk ontbijtje gemaakt tijdens het koningsontbijt. 

Ouderavond

"Montessori kijkt naar het totale kind. Voor mij als ouder is dat een mooie inspiratiebron".

Een geslaagde ouderavond is er georganiseerd rondom het thema
'Wat vormt onze montessori-identiteit'. Met dank aan Esther Pelgrom

Prijs

Trots op onze conciërge Ferry van Rossum. Tweede geworden in de strijd voor de titel “Beste Haagse conciërge”. Gehuldigd door raadslid Fonda Sahla in het bijzijn van alle kinderen van de school.

Gulden klinker

Op donderdag 14 maart is de allereerste Gulden Klinker van 2019 ingestraat door wethouder Richard de Mos op het schoolplein. Daarnaast reikte de wethouder aan de school een cheque uit van 1000 euro voor aanschaf van materialen om te tuinieren en milieu educatieve lessen.
 
Samen met drie leerlingen van de school heeft de wethouder deze jubileumklinker (de Gulden Klinker bestaat dit jaar 25 jaar) op zijn plaats gelegd.

Samenwerking

"Het opleiden van leraren voor de toekomst is een gezamenlijke verantwoordelijkheid". 

Er is een officiële samenwerking tussen de Pabo van de Hogeschool Leiden en de beide scholen van MSVR. Opleidingsmanager Ellie van der Geest en Maarten Stuifbergen tekenden gisteren het convenant, waarmee een formele intentie op papier staat om nauwer samen te werken in het gezamenlijk opleiden van studenten.

studiedag

"Formeel leren is krachtig, maar kinderen leren ook veel in een informele setting".
Het team in gesprek met Emma Stoks tijdens de studiedag over onze visie en het schoolplan.

Ouderavond

De ouders van groep 3 hebben een informatieve avond gehad, met dank aan de Luc de Koning over het redzaamheidslezen.

Rembrandt

Na de kerstvakantie zijn wij  begonnen met het schoolbrede project over Rembrandt. De komende weken gaan we ons onderdompelen in zijn leven en werk. Bij binnenkomst in de hal wacht de kinderen een wel heel bijzondere tentoonstelling. De kinderen zullen de komende weken opgeleid worden tot echte Rembrandt kenners.

Kerst

Onder leiding van de vakdocenten hebben alle onderbouwleerlingen een geweldige voorstelling voor hun ouders verzorgd: "Mannetje Tak".    

Gulden Klinker

Onze school is genomineerd voor de Gulden Klinker. Dit is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Den Haag voor kleinschalige initiatieven om de stad leefbaarder en aantrekkelijker te maken.
Onze school neemt verschillende initiatieven, op en rond het plein, om de natuur dichterbij te halen voor onze leerlingen zodat we ze kunnen opvoeden in het omgaan met en het leren van de natuur. We krijgen een bedrag dat het mogelijk zal maken om een aantal plannen te realiseren. 

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek had dit jaar als thema: ‘vriendschap’. Een thema dat bij iedereen tot de verbeelding sprak! De school stond volop in het teken van het lezen van boeken en dit kinderboekenweekthema.
Zoals eerdere jaren was er ook weer een boekenmarkt georganiseerd in de speelzaal door Uitgeverij Lemniscaat. De boeken waren weliswaar tweede keus, maar nog steeds heel mooie kinderboeken. 

Contactinformatie

Neem contact op