Traktatiebeleid

Vaak lijkt het wel alsof het 365 dagen per jaar feest is. Verjaardagen, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, een broertje of zusje... dat zijn heel veel momenten om op school te trakteren. Uw kind is jarig en wil snoep mee om te trakteren. U denkt misschien: ‘Ach die ene keer...’ Maar dat denken andere ouders ook. Snoep, chips en cake zijn de favoriete traktaties. Heerlijk, maar niet zo gezond.

Zoet of hartig

Omdat te veel zoetigheid natuurlijk niet zo goed voor de tanden is, was de trend om kinderen dan maar vaker hartige hapjes mee te geven, zoals blokjes kaas en stukjes worst. Toch zijn deze hapjes niet per definitie beter dan zoete traktaties, omdat ze vaak veel verzadigd vet en zout bevatten. Een ander nadeel is dat ze snel bederven of er na een poos minder aantrekkelijk uitzien. Een gezonde traktatie, niet cool? Zeker wel. Hieronder vindt u een overzicht met gezonde en eenvoudig te maken traktaties die zijn toegestaan op school. Het uitgangspunt voor het traktatiebeleid van school is dat de school een ‘voorbeeldfunctie’ wil zijn en daarom ‘gezonde voeding’ nastreeft.
Het gaat in het overzicht om ideeën, die ook op een andere manier toegepast kunnen worden. Het gaat natuurlijk om de ingrediënten en niet om hoe ze vorm gegeven worden. Realiseert u zich dat een traktatie, die niet aan het beleid voldoet, ook terug gestuurd zal worden? Dat zou echt heel jammer zijn voor uw kind.

Klik hier voor het overzicht van gezonde traktaties

Mocht uw kind een allergie hebben, dan willen wij u verzoeken om het allergieformulier in te vullen.

Contactinformatie

Neem contact op